MVA og toll på bildeler fra utlandet

MVA på bildeler

Et ofte stilt spørsmål når vi ønsker å handle bildeler på nett er om vi må betale MVA og toll på bildeler når vi kjøper fra utlandet. Når bilen trenger reparasjon eller service og vi velger å kjøpe delene online trenger vi også å vurdere MVA- og tollkostnader for å vite den totale prisen.

MVA på bildeler

MVA på bildeler skal alltid betales når vi importerer fra utlandet over gjeldende grenser for MVA-fritak. Grensen er i dag på 350 kr inkludert frakt for å unngå at man må betale MVA på en vare som innføres fra utlandet. Dette må man ta med i regnestykket på hva man kan spare på å kjøpe bildeler online. Priser i Norge oppgis gjerne med MVA inkludert, men det gjør man stort sett ikke hos utenlandske leverandører. Som oftest vil du motta faktura på MVA før du får utlevert delene. Dette varierer mellom de forskjellige fraktfirmaene. Noen praktiserer at man betaler MVA før varen mottas, mens andre sender deg faktura i etterkant. Når man representerer et firma som er MVA registrert kan man søke om å få tollkreditt. Har du tollkreditt vil du alltid motta faktura i etterkant. Uten tollkreditt kan du i tillegg risikere et ekstra gebyr. Dette kan variere mellom du forskjellige firmaene, men kan ofte være fra 150 – 300 kr. Dette er også en viktig del av å bestille deler fra utlandet. Vær sikker på at du kjenner til gebyrene som kreves med leverandøren du benytter. Med et gebyr på 300 kr på en del som er forholdsvis billig, er det ikke sikkert at vi sparer så mye ved å kjøpe den online.

Toll på bildeler

Toll, derimot, belastes heldigvis ikke på bildeler. Tollgrenser er gjerne introdusert for å beskytte lokal industri mot internasjonal konkurranse. Det finnes lite produksjon av bildeler i Norge, så toll på bildeler er ikke nødvendig. Dette er dermed en problemstilling vi ikke behøver å bekymre oss for når det gjelder bildeler. Det vi må forholde oss til er hva som skal betales i MVA. Men vurder dette nøye. Det vil avgjøre hvor mye du faktisk sparer på å bestille deler online. Det finnes leverandører som baserer seg på at noen ikke merker seg at dette er en problemstilling. I Norge er det i de senere år blitt pålegg om å oppgi priser til privatpersoner inkludert MVA, men fra utlandet er dette ikke noe krav. De kan oppgi prisene som de ønsker, og det er dermed lett å bli lurt til å tro at prisene de oppgir er en endelig pris, og at de er ekstremt mye billigere enn alle andre, men ta med dette når du vurderer, så blir innsparingen en realitet.

Leverandørkvalitet

Da kommer vi igjen inn på kvaliteten av leverandøren. Hvilke leverandører kan vi stole på? Det finnes faktisk noen som velger å opplyse om priser etter kjøperlandets regler. Da kan man i noen tilfeller oppleve at man får reell informasjon om den totale prisen av produktet man ønsker å kjøpe. Men dessverre vil de fleste oppgi priser uten MVA og ikke alle vil da oppdage den faktiske fordelen ved å handle bildeler online. Når vi er klar over dette kan vi vurdere selv hva MVA blir på delene og anslå faktisk kostnad. Dette gjenspeiler også leverandørkvalitet.

Det er viktig å huske at man ikke er fritatt fra MVA når man bestiller bildeler fra utlandet. Alt over minstebeløp er MVA-pliktig og vil innebære en ekstra faktura for varene fra tollvesenet. Man må ta med dette når man kjøper varer fra utlandet for å vite den reelle prisen av varene man kjøper.

Tips

Vi har gjort research og kommet frem til at www.TOPbilDELER.co.no er en tipp topp nettbutikk som du kan bestille reservedeler til din bil på nett fra. De har rask levering og gode betingelser.