Googles mobilrangeringsoppgjør er i ferd med å ta av

Mobilvenlig - Responsivt webdesign

Mobiloptimalisering er ikke lenger et valg for bedrifter, men en nødvendighet. Fra å være en viktig faktor for brukeropplevelsen har det nå blitt en kritisk del av søkemotoroptimaliseringen. Med Googles siste oppdateringer om mobilrangeringsoppgjør, ser vi hvordan søkemotorgiganten ønsker at nettstedseiere skal prioritere mobilvennlighet. I denne artikkelen skal vi utforske hva dette betyr for netteiere og hvordan de kan forberede seg.

Hvorfor mobiloptimalisering er kritisk

Med en økning i antall mobile søk, har behovet for mobiloptimalisering blitt presserende. Flere og flere brukere benytter seg av smarttelefoner og nettbrett for å utføre søk, shoppe online, bestille tjenester og konsumere innhold. For at disse brukerne skal ha en god opplevelse, må nettsteder være designet for å fungere effektivt på mobile enheter.

 • Forbrukertrender: Over 60% av online søk kommer nå fra mobile enheter. Dette tallet er forventet å stige i de kommende årene.

 • Konverteringsrate: Mobiloptimaliserte nettsteder har en høyere konverteringsrate sammenlignet med de som ikke er det.

 • Konkurranse: Nettsteder som ikke er mobilvennlige risikerer å falle bak sine konkurrenter i søkemotorresultatene.

Googles oppdatering og dens innvirkning

Google har alltid hatt som mål å tilby den beste brukeropplevelsen for sine brukere. Med den siste oppdateringen om mobilrangeringsoppgjør, gjør Google det klart at mobilvennlighet er en kritisk rangeringsfaktor.

 • Ranking: Nettsteder som ikke er mobilvennlige vil se en nedgang i sin rangering på mobile søk.

 • Innhold: Mobile søk vil prioritere innhold som er optimalisert for mobile enheter, noe som betyr at uoptimalisert innhold kan bli nedprioritert eller utelatt.

 • Annonsører: For de som bruker Google Ads, vil mobilvennlighet også spille en rolle i annonseplasseringen.

Hvordan forberede seg på Googles mobilrangeringsoppgjør

For netteiere som ønsker å være i forkant av denne bølgen, er det noen skritt som bør tas.

 1. Responsive design: Dette er den mest effektive måten å sikre at et nettsted fungerer godt på alle enheter. Responsive webdesign betyr at nettstedet vil tilpasse seg skjermstørrelsen på enheten den blir vist på. Enkelte plattformer som mementor.no/webdesign/ kan bistå i å designe og utvikle responsive nettsteder.

 2. Hastighetsoptimalisering: Mobile brukere forventer raske lastetider. Verktøy som Google’s PageSpeed Insights kan hjelpe med å identifisere og fikse potensielle hastighetsproblemer.

 3. Unngå blokkert innhold: Pass på at alt innhold på nettstedet ditt kan indekseres og vises korrekt på mobile enheter.

 4. Test regelmessig: Bruk Googles mobilvennlige testverktøy for å sikre at nettstedet ditt fortsatt er optimalisert.

Fordelene med å være mobilvennlig

Selv om Googles oppdatering kan virke skremmende for noen, gir det også en mulighet for bedrifter å skille seg ut.

 • Forbedret brukeropplevelse: Mobile brukere vil ha en mer sømløs opplevelse på et mobiloptimalisert nettsted.

 • Økt trafikk: Med bedre rangering på mobile søk, vil nettsteder sannsynligvis se en økning i trafikken.

 • Høyere inntekter: Med økt trafikk og forbedret brukeropplevelse, er det sannsynlig at netteiere vil se en økning i inntektene.

Konklusjon

Googles mobilrangeringsoppgjør markerer en ny æra innen søkemotoroptimalisering. Det gir netteiere en klar beskjed om viktigheten av mobiloptimalisering. For de som er villige til å tilpasse seg, ligger det store muligheter i vente. Det er nå viktigere enn noensinne å sørge for at nettsteder ikke bare fungerer, men også skinner på mobile enheter.