De beste «tannbleking hjemme» produkter i 2020

De beste tannbleking hjemme produkter i 2020

Tannbleking er den behandlingen flest søker på og flest får utført, uansett alder og kjønn. Uansett hvem man spør så vil absolutt alle velge å ha et skinnende hvitt smil hvis de kunne. Det er ingen tvil om at tannbleking er den skjønnhetsbehandlingen som ingen har noe negativt å utsette på. Det er aldri noen som sier at «uff, jeg kunne aldri fått meg til å ha hvite tenner».

Når det kommer til de ulike metodene og ulike produktene som kan brukes så har man mye å velge mellom på markedet. De fleste produktene leverer det de lover, og resultatene er ofte gode. Man anbefales alltid å følge pakningsvedlegg eller anvisninger man eventuelt får fra tannleger og behandlere.

  • Hjemmebleking. Her får man kjøpt produkter til alt fra pleie og opprettholdelse av tennene til fulle behandlingsløsninger.
  • Tannbleking hos tannlege og ved enkelte skjønnhetssalonger som tilbyr slike behandlinger.
  • Naturlige varianter som man kan lage selv. Her vil effekten variere ut ifra hva slags «oppskrifter» man velger.

Ulike tannblekingsmetoder

Hjemmebleking av tenner er nok den mest lettvinte metoden. Man får produkter som sammen med bruksanvisning er veldig enkle i bruk. Her har man veldig mye å velge mellom. De mest populære på markedet er disse formene for hjemme bleking:

behandlingsprodukter til tannbleking hjemme

  • Alt i ett tannblekingsbehandlinger er spesielt populære og har i bruk vist seg å gi meget gode resultater. Her følger det som oftest med tannbrett eller skinner, LED-lys pluss tannblekings gele. En slik behandling minner mest på den typen man får utført hos tannleger.
  • Tannblekingsstrips er en annen form for tannbleking som også har god effekt, men gir ikke like godt resultat som ved bruk av LED-lys.

I gjennomsnittet kan man tenke seg at behandlingsprodukter til tannbleking hjemme, vil koste mindre enn en femtedel av tannbleking utført på tannlegekontoret. I tillegg må flere gjenta behandlingen hvis tennene er sterkt misfarget eller man har enkelte tenner med sterkere misfarginger. Ved å utføre tannblekingen hjemme med riktige produkter står man mye friere til å gjenta behandlingen uten ekstra kostnader. De fleste tannblekings behandlingene kommer som regel med ekstra gele eller refills slik at man har nok til flere enn en omgang.

Tannbleking utført hos tannlegen gir som regel godt resultat etter endt behandling. Man har derimot ingen mulighet til å klage på resultatet, selv om man får det utført av en tannlege eller tann teknikker. Resultatene vil også her som med hjemme produkter være individuelle og tannleger kan heller ikke garantere eller forutse hvor hvite tennene vil bli.

Naturlige tannblekings midler finnes faktisk i naturen og man har det kanskje allerede i kjøleskapet. Det vil ikke gi like god effekt som tannblekingsprodukter ment for hjemmebruk eller tannbleking utført av tannlege. Det har derimot en viss effekt av å fjerne lettere flekker man kan ha fått på tenner og det er i hvert fall verdt et forsøk:

  • Jordbær inneholder en type syre som kan fjerne flekker på tennene. Ved å mose 2-3 jordbær og blande inn en teskje bakepulver, har man en grøtete substans. Gni tennene inn og la virke i ca. 5 minutter før man pusser tennene.
  • Innsiden av bananskall har vist seg å kunne brukes til å fjerne enkelte misfargede flekker på tenner. Innsiden av bananskallet inneholder mineraler som er effektive mot misfarginger. Puss tennene, gni tennene i et par minutter og skyll.

Tannbleking ved bruk av LED-lys

Tannbleking ved bruk av LED-lys

Bleker man tennene hos tannlegen eller ved en skjønnhetssalong vil man oftest oppleve at det blir brukt LED-lys som en del av behandlingen. LED-lyset setter i gang en prosess som får blekingsmiddelet eller bleke gelen til å virke på tennene. Dette gir en raskere og dypere bleking som oftest gir det beste resultatet.

Til hjemmebruk får man også kjøpt slike LED-lys. De kommer ofte med såkalte kits som inneholder bleke gele, skinner og LED-lys. Dette er nok den mest effektive metoden man kan bleke tennene på hjemme. Enkle i bruk og tar kort tid.

Unngå misfarging etter tannbleking

Mat og drikke inneholder stoffer som er med på å lage flekker og gulne tennene våre. Syre, koffein og fargede tilsetningsstoffer kan over tid påvirke tennenes hvithet. Kaffe inneholder flere ingredienser som misfarger tennene. Te er faktisk nesten like ille som kaffe. En noe mildere variant er grønn te fra Harney.no.

misfarging etter tannbleking

Rødvin inneholder også fargestoffer i tillegg til andre stoffer som tanniner som er med på å forårsake misfarginger.

Det aller beste er jo å kutte ut disse tingene for å bevare tennene fine og hvite. Realistisk sett kan dette være vanskelig. Man kan derimot kutte ned på blant annet kaffe og te. Det hjelper også å pusse tennene etter man har drukket kaffe eller også skylle munnen med vann etter man har drukket rødvin. Hvis man har drukket kaffe i lunsjen så hjelper det faktisk med å spise et eple. Eple inneholder stoffer som renser tennene og gjør at kaffen ikke får festet seg på tennene.